Nekem különösen kedvencem, mint olyan nincsen, viszont minden ízletesen elkészített étel bejön. Főleg a kapirgálós szárnyasból készült a nyerő!
Elérhetőség
Szárnyasok
Erdélyi töltött csirkemell kapros túrógombóccal
2015.09.19 11:22
Hozzávalók:
2 db egész csirkemell
20 dkg sertéscomb
só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
1 csapott kiskanál pirospaprika
10 dkg párolt vagy főtt gomba
5 dkg sárgarépa
3 dkg marinalt paprika ill. közönséges paprika is
megteszi, sót volt, hogy kihagytam belőle)
5 dkg füstölt szalonna
5...
Extra pulykamell
2015.09.19 11:09
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, 4 savanykás alma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, só, bors.
Elkészítés:
A pulykahúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, majd kiszedjük. A meghámozott almát felkarikázzuk, a hús- és az...
Almás-tejszines rakott csirkemell
2015.09.19 10:59
Hozzávalók 3 főre:
A tepsi kikenéshez
1 evőkanál étolaj
A rétegezéshez
800 g csirkemell (filé)
só
600 g alma
1 evőkanál kristálycukor
A tejszínes részhez
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
1 nagy csipet só
1 késhegynyi...
Extra sajtos csirkemell
2015.09.19 10:52
Hozzávalók:
Csirkemell (5 darab)
30dkg sajt (reszelve, trapista)
1 kis doboz tejföl
kevés liszt
3 db tojás
só
Elkészítés:
A csirkemelleket ketté vágom, így az 5 darabból 10 szelet húsom lesz. Besózom, majd panírozom: liszt, tojás, és reszelt sajt (morzsa helyett!) A beforgatott húsokat...
Konfitált kacsacomb gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével
2015.09.18 19:45
Hozzávalók
2 fő
2 db
kacsacomb
1 kg
kacsazsír
1 fej
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
A páchoz: 3 dkg durvaszemű tengeri só, 1 szál friss rozmaring A graten burgonyához: 1 kg sárgahúsú burgonya, 3 dl húsleves, só, bors A körethez: 2 db...
Rántott hús liszt, zsemlemorzsa és tojás nélkül!
2015.09.18 15:34
Hozzávalók 4 személyre:
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell
- 1 doboz natúr joghurt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg parmezán sajt
Az egész megvan kb. egy 45 perc alatt.
Elkészítés:
Miután megmostuk a csirkét,...
Brassói pulykamell csíkok
2015.09.18 10:53
hozzávalók:
50 dkg pulykamell
10 dkg bacon szalonna
5 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
fűszerpaprika, só
őrölt bors majoránna
elkészítés:
Kevés zsírba metéltre vágott szalonnát teszünk...
Rozmaringos citromos sült csirkecombok majonézes kukoricasalátával
2015.09.15 16:47
A combokat egy éles késsel elfeleztem, azaz kettéválasztottam az alsó- és felsőcombot. Bedörzsöltem őket sóval, borssal, megszórtam rozmaringgal és egy jól zárható műanyag dobozba rendeztem őket, közéjük citromkarikákat és fokhagymagerezdeket csempészve. Eztán mentek a hűtőbe érlelődni néhány...
Resztelt máj sült hagymakarikákkal
2015.09.15 16:44
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, őrölt bors, só.
A körethez:
1 kg meghámozott, kockákra vágott, sós vízben megfőzött krumpli.
2 nagy fej vörös- vagy lilahagyma, csipetnyi só, egy evőkanál liszt, étolaj a...
Kalocsai tarhonyás csirke
2015.09.15 10:19
Hozzávalók:
1 db egész csirke
20 dkg füstölt császárszalonna
10 dkg zsír
3 fej vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
5 dkg pirospaprika
csipet só
50 dkg tarhonya
1 db hegyes erős paprika (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés 1
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és enyhén...
Somogyi tarhonyás csirke
2015.09.15 10:10
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke,
- 2 nagy fej hagyma,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 3 dl tyúklevesalaplé,
- 1,5 dl száraz fehérbor,
-...
Alufóliában sült gombás csirkecomb
2015.09.14 15:56
Hozzávalók:
2 db csirkecomb
2 nagy fej vöröshagyma
25 dkg gomba
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.
a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön,...
Rakott savanyúkáposzta
2015.09.14 15:20
by: Edit79
Hozzávalók:
1 kg pulyka darálthús
1 kg savanyúkáposzta
5 fej vörös hagyma
kb. 50 dkg rizs
50 dkg tejföl
olaj
só
bors
Elkészítés:
Először a rizst megmosom és felrakom főni. A hagymákat apróra vágom. Egyik felét olajon megfonnyasztom, beleteszem a darált húst,...
Citrommal és fokhagymával sült csirkecomb
2015.09.11 21:35
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy csirkecomb
1 fej fokhagyma
olívaolaj
zsálya, kakukkfű
2-3 citrom
só, bors
Elkészítése: a sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A csirkecombokat sózd, borsozd alaposan, majd helyezd tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel. A citromokat...
Párizsi csirke
2015.09.06 11:34
Hozzávalók 4 főre:
2-2 alsó és felső csirkecomb
2 csirkeszárny
3 tojás
2 dl tej
só
1 tk bors
1 ek ételízesítő
kb 6 ek liszt
2 dl étolaj
Elkészítése:
A húsokat megpároljuk fűszeres, sós, borsos, ételízesítős vízben, vagy zöldségalaplében. Ez a...
Tételek: 16 - 30 ból 87