Elérhetőség
Mártások
Gombás mártás
2015.08.22 02:22
Hozzávalók: 10 dkg gomba, 30 dkg friss paradicsom vagy olasz paradicsom konzerv, 4 evőkanál olivaolaj, petrezselyemlevél, 1 db zöldségleveskocka, só, őrölt bors.
Elkészítés: Olajon megdinszteljük a szeletekre vágott gombát, ha megpárolódott, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel, ezután...
Bolognai szósz, marhahúsos
2015.08.17 07:37
2015.08.13 03:27
Hozzávalók 4 fő részére:
40 dkg sovány, darált marhahús
15 dkg paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
bazsalikom
oregánó
őrölt...
Medvehagyma Pesto
2015.08.13 03:25
Hozzávalók:
Egy nagy csokor medvehagyma
olívaolaj
tengeri só
Elkészítése:
Elkészítése végtelenül egyszerű feladat és sem külön mértékeket sem megadott receptet sem igényel…
Egyszerűen csak végy egy általad kigondolt mennyiségű macihagyma csokrot, mosd meg alaposan, szárogasd le a...
Salsa szósz
2015.08.13 03:23
Hozzávalók:
2 paradicsom apróra vágva
1 gerezd fokhagyma szintén apróra vágva
2 közepes fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
2 ek felaprított koriander levél vagy, ha nincs szárított bogyó is megteszi
3 ek citromlé
2 tk reszelt citromhéj
só
1 ek cukor
1 nagyobb paradicsomkonzerv...
Édes-savanyú szósz házilag
2015.08.13 03:21
Hozzávalók:
3-4 db közepes cukkini
3-4 db nagyobb fej vöröshagyma
4-5 közepes sárgarépa
1 kg paradicsom hámozva
kevés étolaj, vagy olíva olaj
bazsalikom
őrölt fehér bors
1 mk só
ízlés szerint cukor
ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú...
Édes – savanyú mártás
2015.08.13 03:16
Hozzávalók 4 fő részére
:
1,5 dl ananászlé
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál Globus Ketchup
1 evőkanál liszt
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 dl víz
olaj
1 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db sárgarépa
0,5 db konzerv ananász
0,5 üveg...
Hollandi mártás
2015.08.13 03:15
Hozzávalók 4 fő részére
:
30 dkg vaj
3 tojássárgája
3 ek fehérbor
só, bors, fél kanál citromlé
1 tk citromléElkészítése:
A tojássárgáját, a bort, a sót és a borsot kézi habverővel felkeverem (gőz felett), majd kanalanként beleteszem a folyékonyra langyosított vajat. Citromlével ízesítem,...
Almaszósz
2015.08.13 03:13
Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg alma
1 citrom
6 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
csipet só
1 kanál liszt
200 g főzőtejszin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét....
Fokhagymaszósz
2015.08.13 03:11
Hozzávalók 8 fő részére:
8 dkg vaj
5 ek finomliszt
6 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
3 dl Meggle főzőtejszín
2 ek tejföl
só
cukor
Elkészítése:
A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntjük 2 dl vízzel,...
Kapormártás
2015.08.12 06:49
Hozzávalók 4 fő részére:
5 dkg vaj/margarin
3 csapott ek liszt
4 dl tej
1 csipet só
1 kis csokor friss kapor
2 tk cukor
2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan...
Meggymártás
2015.08.07 19:24
Főtt marhahúshoz készítettem ezt a mártást. Tulajdonképpen a hideg meggylevesem meleg és sűrű változata.
hozzávalók / 4...
Tételek: 1 - 11 ból 11