A magyar ételek finomak, egészségesek!
A magyar ételek igenis finomak. Viszont egészségesek is lehetnek csak egy kicsit kell szemléletet váltani a konyhánkban!
Téma: Receptek
Magyar konyha
Dátum: 2015.08.20 | Feladó: Jani Konyhája
A magyar konyha nem híres arról, hogy egészséges. Még a főzelékekbe is cukrot, lisztet, tejfölt teszünk – amelyekre valójában semmi szükség nincs. Egy főzelék sűrítéséhez nem habarásra vagy rántásra van szükség, hanem egy egyszerű kézi turmixgépre, saját anyagával sűrítjük be az ételünket.
Ha kihagyjuk a lisztet a főzelékből, nem csupán könnyebb lesz az étel, de az emésztés folyamata is gyorsabb. Tejszín és tejföl helyett használjunk kefírt vagy zsírszegény joghurtot, zsíradékot csak minimálisan. Ha muszáj lisztet használnunk, akkor csicseriborsó (gram vagy besan) lisztet vagy kukoricakeményítőt alkalmazzunk!