Ha esetleg valakinek lenne kérdése hozzám tegye fel, és én tisztelettel válaszolni is fogok.
Magamról
János a lánykori nevem Kalocsán születtem és szeretem ezt a kisvárost, a benne élőket. Hiába sors az örök naiva szerepét osztotta rám ebben az életnek nevezett tragikomédiában.
40 éve főzők aktivan a szeretett családomnak. ami elég nagy kihívás az eltérő ízlésviláguk miatt. A mindenapi főzőcskézésben a legtöbb gondott a " mit is főzzek ma " dilemmája volt. Ezért átfutottam az online szakácskönyveket legalább egy ötletért. De egy idő után a receptek milliói átböngészése után az idő elszállt és még hozzá sem fogtam semmihez. Ergo ezért is jött létre ez a weboldal, hogy segítsek magamon és remélhetőleg másokon is
A családomon kivül szívesen főztem még a baráti körömnek, kisebb társaságoknak is (elég jó találati aránnyal). Kedvenceim a magyar konyhán kivül a mediterrán és a távolkeleti is. Természetesen figyelek a reformokra, újításokra is, a trendeket is megpróbálom követni, bár mégis csak a jó magyar hagyományos konyhát helyezem előtérbe.
Az öregséggel járhat együtt ez is. Már a nosztalgiázás korába léphettem.
Hitvallásom szerint a főzés egyfajta alkotás, a szakács egy kicsit magát is beleadja a " művébe ". Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk! Nos ennek az elvnek elfogadása még nem zárja ki, hogy az emberek akkor egyenek mikor nem éhesek. Persze a finom ételek elfogyasztása egyfajta boldogság hormont szabadít fel bennünk. Hiába no, szeretünk enni, ami rajtam példul megis látszik, persze sokat is tettem ezért. Egyébként bevallom, szeretek kísérletezgetni is.
Nálam egy megadott recept csak az alap, azt mindig azok ízlésére formálom, akik majd remélhetőleg elfogják fogyasztani.
Rengeteg recept kering az interneten, megpróbálom összegyújteni és a magam jól bevált receptjeivel együtt közzé tenni, remélem sokuk örömére!
De ezek mellett várom a Ti általatok elküldött jól bevát, kedvenceiteket is. Köszönöm.