Zúzapörkölt tarhonyával
2015.09.19 20:05
hozzávalók / 4 adag
- 1 kg csirkezúza
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek kacsazsír
- kakukkfű izlés szerint
- 3 ek. paszirozott paradicsom konzerv
elkészítés
- Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vízzel felöntve elfőzzük a hagymát.
- A megtisztított zúzát a pörköltalapra tesszük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfű és aparadicsom következik. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. félig ellepje a húst.
- Kuktában kb. 20 percig főzzük, majd fedő nélkül sűrítjük a szaftot.
- Tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.