2015.08.13 03:36
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- A paradicsomot meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kis kockára vágjuk. (Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor összepöndörödött paradicsomhéjakat kell kiköpködni, jobb esetben a tányér szélén parkoltatni. :)
- A hagymát felaprítjuk, a paprikát úgyszintén, utóbbit apró kockára vágjuk.
- A zsíron a hagymát és a paprikát üvegesre dinszteljük, adunk hozzá pici sót és egy falatnyi vizet, hogy ne égjen meg. Hozzáadjuk a paradicsomot i,s és együtt pároljuk egy kicsit még.
- A tűzről lehúzva (!) hozzáadjuk a pirospaprikát és elkeverjük, majd mehet bele a megmosott zúza is.
- Visszatesszük a tűzre és alaposan átkeverjük, majd pár percig pirítjuk.
- Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, ízlés szerint sózzuk és nagyon kis lángon, lefedve főni hagyjuk. Időnként kevergessük meg. Nem igényel sok törődést, csak elég időigényes. Ha nagyon elfőné a vizet, viszont a zúza még nem vajpuha (merthogy elég nehezen fő meg) pótoljuk a vizet, nehogy odakozmáljon.
- A legvégén (amikor a zúza már puha, de úgy ítéljük meg, hogy túl sok a leve) kis ideig fedő nélkül főzzük, kevergetve, így elfő a felesleges víz és szép sűrű szaftunk lesz.