Zöldséges húsgolyó grillezve
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 2 tojás
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 ujjnyi vastag darabka zeller
- snidling vagy zöldhagymaszár
- 2 gerezd fokhagyma
- goji bogyó (elhagyható)
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj + a sütéshez
Elkészítés:
Tálba tesszük a darált húst, majd hozzáadjuk a feltört és kissé felvert tojásokat, a sajtreszelőn lereszelt zöldségféléket, az aprított fokhagymát, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és laza keverő mozdulatokkal a masszát fellazítjuk. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a szódabikarbónát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, folytatjuk a laza keverést mindaddig, amíg érezhetően laza és lágy masszát nem kapunk. Formálható legyen, ha szükséges, zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.
Szórjuk rá a piros színű goji bogyót, a masszából formáljunk 5-6 cm-es hengereket, és felforrósított grillen vagy serpenyőben, kevés olajon süssük ki a húst minden oldalán.
Köretként adhatunk hozzá sült burgonyát, de gyöngyhagymával, darált paprikával, édes chiliszósszal is finom.