Zöldséges húsgolyó grillezve

2015.08.17 14:52

Zöldséges húsgolyó grillezve

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 tojás
  • 2 közepes nagyságú krumpli
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 ujjnyi vastag darabka zeller
  • snidling vagy zöldhagymaszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • goji bogyó (elhagyható)
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez

Elkészítés:

Tálba tesszük a darált húst, majd hozzáadjuk a feltört és kissé felvert tojásokat, a sajtreszelőn lereszelt zöldségféléket, az aprított fokhagymát, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és laza keverő mozdulatokkal a masszát fellazítjuk. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a szódabikarbónát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, folytatjuk a laza keverést mindaddig, amíg érezhetően laza és lágy masszát nem kapunk. Formálható legyen, ha szükséges, zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.

Szórjuk rá a piros színű goji bogyót, a masszából formáljunk 5-6 cm-es hengereket, és felforrósított grillen vagy serpenyőben, kevés olajon süssük ki a húst minden oldalán.

Köretként adhatunk hozzá sült burgonyát, de gyöngyhagymával, darált paprikával, édes chiliszósszal is finom.