Zöldséges burgonyagombóc leves
Hozzávalók:
25dkg burgonya, 1-2 szál répa, gyökér, vöröshagyma, fokhagyma, 1 db. kissebb zeller, 1 db. kissebb paszternák,8dkg liszt, 1db tojás, zsír, petrezselyem, 1 mokkáskanál piros arany, só,1 teáskanál örölt paprika
Elkészítés:
A répát, gyökereket felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát az zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a piros aranyat, örölt paprikát és felengedjük a főtt burgonya levével. Vizet adunk hozzá és puhára főzzük. A megfőtt burgonyát forrón áttörjük, kihűtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, amelyet a levesbe teszünk. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel.