Zöldborsós aprópecsenye

2015.08.17 08:15

 

borospecsenye

Hozzávalók 4 fő részére:

  1. 50 dkg csirke felsőcomb, lebőrőzve, kicsintozva és felkockázva
  2. 30 dkg zöldborsó
  3. 5 dkg füstölt szalonna
  4. 1 fej hagyma
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 1 kis kanál őrölt pirospaprika
  7. só, frissen őrölt bors
  8. kevés majoránna, és petrezselyem zöld
  9. 2 dl leves alaplé
  10. 1 kanál olaj
 

Elkészítése:

A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, és zsírjára sütjük. A zsírban megdinszteljük a hagymát, és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.

Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a leves alaplével, és megfűszerezzük. Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó, és az aprított petrezselyemzöld is.

Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik.  Köretnek finom tésztát fogkeményre főzve, burgonyát tetszés szerint.