Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg csirke felsőcomb, lebőrőzve, kicsintozva és felkockázva
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- kevés majoránna, és petrezselyem zöld
- 2 dl leves alaplé
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, és zsírjára sütjük. A zsírban megdinszteljük a hagymát, és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a leves alaplével, és megfűszerezzük. Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó, és az aprított petrezselyemzöld is.
Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik. Köretnek finom tésztát fogkeményre főzve, burgonyát tetszés szerint.