Zöldborsóleves egészségesen vegadiától
2015.09.19 19:56
DiaNatura receptje
hozzávalók / 4 adag
A leveshez
- 25 dkg zöldborsó
- 0.5 db karalábé
- 0.5 db zeller
- 1 nagy db sárgarépa
- 0.5 csokor petrezselyem
- himalája só ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint (vega natura)
- 1.5 l víz (szűrt)
- 1 teáskanál kacsazsír (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma
A galuskához
- 1 db tojás
- 5 evőkanál diabetikus liszt
- himalája só ízlés szerint
elkészítés
- Feldaraboljuk a zöldségeket és a zöldborsóval együtt feltesszük főni kuktában 10 percre.
- Sózzuk, vega natúrával, kacsazsírral ízesítjük.
- Amikor a zöldségek puhára főttek, beleszaggatjuk a tojás és a liszt keverékéből készült galuskát.
- 1-2 percig még rotyogni hagyjuk, beledobjuk az aprított petrezselymet, és már kész is!