Hozzávalók:
3 póréhagyma, végei levágva
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 piros paprika
5 tojás, felverve
2 sárga paprika
Tengeri só és frissen őrölt bors
275g zöldbab, végei levágva
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
400g mozzarella, felkockázva

Elkészítése:
1. A póréhagymát hosszában vágjuk ketté. A külső leveleket húzzuk le és blansírozzuk forró sós vízben 1 percig, majd dobjuk egy tál hideg vízbe, a maradékot vágjuk vékony szeletekre. A paprikákat süssük sütőben vagy grillen, míg megfeketednek, majd kihűlve hámozzuk meg és csumázzuk ki őket, húsukat vágjuk egyforma széles csíkokra.
2. A zöldbabot sós vízben főzzük 8 percig, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
3. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, dobjuk rá a nyers póréhagymaszeleteket és a babot, majd pároljuk 5 percig.
4. Egy szögletes tűzálló formát kenjünk ki olajjal, a sütőt pedig melegítsük elő 175°C-ra.
5. A felvert tojást sózzuk, borsozzuk, és szórjunk bele parmezánt.
6. A formát béleljük ki a blansírozott póréhagymalevelekkel, hagyva, hogy a végek a forma szegélyén túllógjanak. Az alját rakjuk ki egy réteg sültpaprika-csíkkal, öntsünk rá a tojásos masszából, szórjuk meg mozzarellával, majd egy réteg zöldbab és póréhagyma következik, majd tojás, mozzarella, megint paprika, és így tovább, míg a formát meg nem töltöttük, és az összes alapanyag el nem fogyott.
7. A lelógó póréhagymaleveleket borítsuk a terrin tetejére, és finoman nyomkodjuk le. Csomagoljuk lazán fóliába és tegyük 20 percre a sütőbe. Ezután csomagoljuk ki és tegyük vissza még 15 percre. Legalább 20 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt. Szobahőmérsékleten, zöldsalátával tálaljuk.