Vöröslencsésegytál

2015.08.30 13:28
Vöröslencsés egytál  
 

 

 

 

  • 2 fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkecomb filé
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél fej karalábé
  • 1 zellerszár
  • 1 l zöldség alaplé
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 csokor koriander

A hagymákat apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Majd a kockára vágott csirkecombot is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor kicsit már megpirult, az előzőleg igen apró kockákra vágott zöldségeket is hozzákeverjük, és fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek ressre főnek. Ekkor felöntjük alaplével és hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor - ha szeretjük - apróra vágott friss korianderrel megszórjuk.