Vöröslencsésegytál
|
- 2 fej vöröshagyma
- 60 dkg csirkecomb filé
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél fej karalábé
- 1 zellerszár
- 1 l zöldség alaplé
- 20 dkg vöröslencse
- 1 csokor koriander
A hagymákat apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Majd a kockára vágott csirkecombot is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor kicsit már megpirult, az előzőleg igen apró kockákra vágott zöldségeket is hozzákeverjük, és fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek ressre főnek. Ekkor felöntjük alaplével és hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor - ha szeretjük - apróra vágott friss korianderrel megszórjuk.