Vörösboros babgulyás gazdagon

2015.08.17 14:24

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab
  • 10 dk füstölt pörc
  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • 2 db nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk disznózsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db nagy újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 db nagy csiperke gomba törzse
  • 3 db chili
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • gulyáskrém
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is.

Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. Felkarikázom a kolbászt.

A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.

Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt és petrezselyemlevelet.