Vörösboros babgulyás gazdagon

2015.08.06 18:00

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab
  • 10 dkg füstölt pörc
  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • 2 nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk disznózsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 répa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 nagy újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 nagy csiperke gomba törzse
  • 3 db chili
  • 1 babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 pörköltszaft kocka
  • gulyáskrém
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
       60 perc / 4 fő
 

Elkészítése:

 

A babot és a pörcöt beáztatom, másnap felteszem főni.

Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, a zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.

A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a felkarikázott kolbászt, és beleöntöm a bort.

Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.