Villámgyors zöldségleves - fillérekből!
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem, 2 ek olaj,só
80 g eperlevél tészta
1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. A borsót kissé engedjük fel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel 400 ml vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, és alaposan sózzuk meg. Kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc. Jóétvágyat!