Vajon sült tengeri hal zöldséges rizzsel

2015.09.19 19:48
Ligeti Károly Ligeti Károly receptje
 
 
 
Vajon sült tengeri hal zöldséges rizzsel
 

hozzávalók / 4 adag

 

Hal

Zöldséges rizs

 

elkészítés

Hal

  1. A fagyasztott halfilét felengedjük, a felesleges vizet papírtörlővel felitatjuk.
  2. A filéket három felé vágjuk, és minden oldalát megforgatjuk az összekevert fűszerekben, megsózzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A kisütésig hűtőbe tesszük.

Zöldséges rizs

  1. A rizst kuktában megfuttatjuk az olajon.
  2. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítjuk.
  3. A rizst felöntjük másfélszeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Lezárjuk a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni, elzárjuk alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.
  4. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Óvatosan forgassuk, hogy a hal ne törjön.