Vajon sült tengeri hal zöldséges rizzsel
2015.09.19 19:48
Ligeti Károly receptje
elkészítés
Hal
- A fagyasztott halfilét felengedjük, a felesleges vizet papírtörlővel felitatjuk.
- A filéket három felé vágjuk, és minden oldalát megforgatjuk az összekevert fűszerekben, megsózzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A kisütésig hűtőbe tesszük.
Zöldséges rizs
- A rizst kuktában megfuttatjuk az olajon.
- A zöldségeket tetszőleges formára felaprítjuk.
- A rizst felöntjük másfélszeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Lezárjuk a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni, elzárjuk alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.
- Egy serpenyőben vajat forrósítunk, és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Óvatosan forgassuk, hogy a hal ne törjön.