Vajbab Leves
Hozzavalok:
- fel kilo vajbab
- 1 dl oliva olaj
- 1 hagyma
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg edesburgonya
- 10 dkg sutotok (jobbik fajta, ne tessek olcsonak lenni)
- 1 csokor petrezselyem
- so
A vajbabot beaztatjuk ejszakara (vagy legalabb egy fel napra). Ezutan hideg vizbe tesszuk es elkezdjuk fozni, hozzaadjuk a hagymat, ugy, egeszben, sozzuk. Mikozben fo, megtisztitujuk es kockara vagjuk a burgonyakat es a sutotokot es hozzaadjuk a babhoz az aprora vagott petrezselyem kisereteben. Innentol addig fozzuk, amig meg nem puhul benne minden. Ha szukseges, lehet meg izesiteni.
Igazsag szerint az anyosomat sohasem lattam meg konzervbol fozni, de en teljesen nyugodtan megcsinaltam ugyanezt 2 konzerv elore megfozott babbol, es nagyon finom volt. Lehet kisebbre vagni akkor a hozzavalokat, hogy gyorsabban megfojjon.
Finnyas gyerekeknek (pl az enyemnek) en kiveszem az adagjat es osszeturmixolom.