Túrós batyu

2015.08.07 19:10

 

 

Hozzávalók:

  • 85 dkg liszt
  • 6 dl langyos tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 3 ek búzadara
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás
  •  
  • Elkészítése:

    A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom.

    Meleg helyen megkelesztem (25 perc). Ez alatt elkészítem a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    Az áttört túrót elkeverem a cukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatom.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastag négyzet alakra nyújtom, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágom. A közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.

    A négyzetek sarkait középen összefogom, és csavarok rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.

    Újra megkelesztem (20 perc), lekenem felvert tojással, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

  • Jó étvágyat!