Túrós batyu
Hozzávalók:
- 85 dkg liszt
- 6 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás
-
Elkészítése:
A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom.
Meleg helyen megkelesztem (25 perc). Ez alatt elkészítem a tölteléket.
Töltelék készítése:
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatom.
Összeállítás:
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastag négyzet alakra nyújtom, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágom. A közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.
A négyzetek sarkait középen összefogom, és csavarok rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Újra megkelesztem (20 perc), lekenem felvert tojással, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
-
Jó étvágyat!