Túrógombóc

2015.09.04 19:26

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
50 dkg túró 4 115 985 90 62 18 400
3 db tojás 858 204 16 14 1 120
15 dkg búzadara 2 191 524 14 2 110 24
4 evőkanál zsemlemorzsa 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál étolaj 150 36 0 4 0 16
1 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 1
10 dkg porcukor 1 634 389 0 0 100 45
1 dl tejföl 842 204 2 20 4 54
Összesen: 9 790 2 342 122 102 233 660

Elkészítés

A túrót krumplinyomón áttörjük, a tojások sárgájával, búzadarával,pici sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások felvert habját. Legalább 3 órahosszáig állni hagyjuk. Ekkor vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük. Kb. 5 perc forralás után egy gombócot vágjunk ketté, hogy átfőtt-e a közepe is. Ha megfőtt, az olajban pirított, cukros zsemlemorzsába forgatjuk. Tálaláskor tejföllel is meglocsolhatjuk.