TSO GENERÁLIS CSIRKÉJE

2015.08.17 08:44
Chinese-General-Tso-Chicken1.jpg
 
Hozzávalók:

 

45 dkg csontozott, bőr nélküli csirke, falatokra vágva
1 száritott erős paprika összetörve ( a recepet 5-öt ir )
újhagyma apritva
3 tojás felverve
2 nagy evőkanál kukoricakeményitő
olaj a sütéshez

 

Szósz:

 

1 ½ evőkanál rizs ecet 
2 evőkanál rizs bor én fehérbort használtam )
3 evőkanál cukor
3 evőkanál szója szósz
2 teáskanál kukorica vagy étkezési keményitő


Elkészités:
 

Egy mélyebb tálban összekeverjük a keményitőt az előzőleg villával felvert tojásokkal és beletesszük a csirkedarabokat.
A szószt készitsük el egy kisebb tálban. Tegyük bele a rizs ecetet, a rizs bort,a szójaszószt ,a cukrot,
és a keményitőt. Keverjük össze és tegyük félre.
Forró olajban süssük aranyszinüre a csirke darabokat, aztán tegyük papirtörlőre, hogy az felszivja a felesleges olajat.
Tegyünk egy serpenyőbe egy- két kanál olajat, tegyük bele a száritott chilit és 3o másodpercig piritsuk, majd tegyük hozzá a csirkét és pár percig keverjük össze.Végezetül adjuk hozzá a szószt és addig süssük kevergetve, amíg a szósz megvastagodik és buborékozni nem kezd.
Diszitsük összevágott zöldhagymával.