Toszkán csirke serpenyőben
Olaszos ízvilág....
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 75 dkg csirkemell
- 1 tk só
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 tk oregánó
- fél tk kakukkfű
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g gomba
- fél csésze szárított paradicsom
- 1 konzervbab
- 300 g koktélparadicsom
- 1 ek cukor
- só, bors
Elkészítés
A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon pár perc alatt süssük barnára. Vegyük ki a húst és tegyük félre. Az olajban pároljuk meg a felszeletelt gombát, majd ahogyan a húst, ezt is vegyük ki és tegyük félre. Dinszteljük meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a szárított paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot, a babot, a cukrot és a fűszereket. Ha már szósszá sűrűsödtek, tegyük bele vissza a csirkét. Fedjük le a serpenyőt és 10 perc alatt főzzük össze. Ekkor adjuk hozzá a félretett gombát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt petrezselyemmel díszíthetjük a tetejét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!