Toszkán csirke serpenyőben

2015.09.22 19:26

Olaszos ízvilág....

 

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 75 dkg csirkemell
  • 1 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk oregánó
  • fél tk kakukkfű
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g gomba
  • fél csésze szárított paradicsom
  • 1 konzervbab
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítés

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon pár perc alatt süssük barnára. Vegyük ki a húst és tegyük félre. Az olajban pároljuk meg a felszeletelt gombát, majd ahogyan a húst, ezt is vegyük ki és tegyük félre. Dinszteljük meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a szárított paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot, a babot, a cukrot és a fűszereket. Ha már szósszá sűrűsödtek, tegyük bele vissza a csirkét. Fedjük le a serpenyőt és 10 perc alatt főzzük össze. Ekkor adjuk hozzá a félretett gombát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt petrezselyemmel díszíthetjük a tetejét.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!