Tonhalsaláta

2015.09.04 19:18

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
25 dkg tonhal 1 508 360 58 12 0 833
25 dkg salátakeverék 0 0 0 0 0 0
2 dl kefír 0 0 0 0 0 0
3 db kapri bogyó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 158 38 1 9 3 68
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 22
1 teáskanál fehér őrölt bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál só 0 0 0 0 0 0
Összesen: 1 666 398 59 21 3 923

Elkészítés

A tonhalat felszeleteljük, citrommal bedörzsöljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Teszünk bele borsot, kapri bogyót, babérlevelet, megsózzuk, és tíz percig főzzük.Lehűtjük, majd apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A kefírt borssal és apróra vágott kaporral ízesítjük. Ráöntjük a halra, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek