Tonhalsaláta
2015.09.04 19:18
Hozzávalók 3 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
25 dkg tonhal | 1 508 | 360 | 58 | 12 | 0 | 833 |
25 dkg salátakeverék | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 dl kefír | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 db kapri bogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 db citrom | 158 | 38 | 1 | 9 | 3 | 68 |
3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 22 |
1 teáskanál fehér őrölt bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 1 666 | 398 | 59 | 21 | 3 | 923 |
Elkészítés
A tonhalat felszeleteljük, citrommal bedörzsöljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Teszünk bele borsot, kapri bogyót, babérlevelet, megsózzuk, és tíz percig főzzük.Lehűtjük, majd apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A kefírt borssal és apróra vágott kaporral ízesítjük. Ráöntjük a halra, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek