Töltött paprika kuktában

2015.09.19 19:25
 

by: Apci.

 
Töltött paprika kuktában

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk (ha lehet még nyáron és rakjuk a fagyasztóba, ahonnan most csak kivesszük, amikor tölteni kell).
  2. A rizst átválogatjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a darálthúshoz a sóval, borssal,  kakukkfűvel, hagymával meg petrezselyemmel, 1-1,5 dl. vízzel és jól összegyúrjuk. Betöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.
  3. Belepakoljuk a kuktába a paprikákat, felöntjük a paradicsomlével, babérlrvéllel, paszirozott paradicsommal, kevés vizet is önthetünk még hozzá, és belerakjuk a gombócokat is. Lezárjuk, felrakjuk főni, sípolástól számított 15 percig nagyon alacsony lángon főzzük. Akkor készült el mikor magától lehült a kuktánk és fellehet nyítni!
  4. Kivesszük a kuktából a paprikákat és a gombócokat. Egy lábasban elkészítjük a rántást, amit felhigítunk a paradicsomos lével, egyet rottyantunk rajta. Végül cukorral ízesítjük. Most tálaló edénybe rakjuk a paprikákat és a gombócokat, ráöntjük a besürített paradicsommártást. Ennyi, fogyasszuk jó étvággyal!