Töltött malachús

2015.09.21 15:24

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadó
  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • pirospaprika
  • bors

A néhány napos zsemlét tedd egy tálba, és engedj rá annyi langyos vizet, hogy éppen ellepje. Amikor elázott, nyomkodd ki és morzsold szét, mintha fasírtot csinálnál. A fokhagymát és a vöröshagymát reszeld le, majd a felaprított petrezselyemzölddel, az olajjal és a tojásokkal együtt add a zsemléhez. Dolgozd össze a masszát, és ízlésed szerint fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal.

A dagadót mosd meg alaposan, majd sózd be. Késsel vágj a közepébe egy lyukat, majd töltsd bele a zsemlés masszát. A dagadó végét tűzd meg egy hústűvel, hogy ne folyjon ki a töltelék. Egy kiolajazott tepsibe fektesd bele a töltött húst, majd alufóliával fedd le, és előmelegített sütőben nagyjából 30 percig süsd.Töltött malachús