Töltött karfiol csőben sütve

2015.09.07 19:28

    NoSalty,  Harmathy Ildikó receptje

 

Töltött karfiol csőben sütve

hozzávalók / 4 adag

 


elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni).
  2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
  3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
  4. Vékonyra szelt angolszalonnával borítjuk.
  5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.
  6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
  7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
  8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel és a kisrugóssal szaporán kevergetve felfűzzük.
  9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.
  10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.