Tojáslepény olaszosan (frittata)
A receptet és a fotót Annabella küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 csapott teáskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál törött feketebors
- 1 mokkáskanál szárított oreganó (vagy szurokfű)
- csipetnyi sütőpor
- 2 gerezd fokhagya
- 6-8 koktélparadicsom
- A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
- aprított petrezselyem vagy bazsalikom
Elkészítés:
A tojásokat villával felverem, hozzáadom a lisztet, a tejet, beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra felverem.
Előveszek egy jó nagy serpenyőt, és az olajat belecsorgatom. Felforrósítom, majd a masszát beleöntöm, beledobálom a félbevágott paradicsomokat, a serpenyőt befedem, és jó átsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal, hagyom, hogy ráolvadjon, majd megszórom aprított petreselyemmel és/vagy bazsalikommal.
Pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.