Tojáslepény olaszosan (frittata)

2015.09.14 16:23

A receptet és a fotót Annabella küldte. Köszönjük!

Tojáslepény olaszosan (frittata)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csapott teáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál törött feketebors
  • 1 mokkáskanál szárított oreganó (vagy szurokfű)
  • csipetnyi sütőpor
  • 2 gerezd fokhagya
  • 6-8 koktélparadicsom
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt
  • aprított petrezselyem vagy bazsalikom

Elkészítés:

A tojásokat villával felverem, hozzáadom a lisztet, a tejet, beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra felverem.

Előveszek egy jó nagy serpenyőt, és az olajat belecsorgatom. Felforrósítom, majd a masszát beleöntöm, beledobálom a félbevágott paradicsomokat, a serpenyőt befedem, és jó átsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal, hagyom, hogy ráolvadjon, majd megszórom aprított petreselyemmel és/vagy bazsalikommal.

Pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.