Tepsis hús gombás raguval

2015.08.22 23:46

Tepsis hús gombás raguval

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletben
  • 50 dkg gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • mustár
  • fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • libazsír

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázott, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel, összeforralom.

A szelet húsok egyik oldalát megkenem mustárral, a másikat fokhagymával, és a zsírral kikent tepsi aljára teszem, enyhén sózom. A gombás raguval befedem, meglocsolom a borral is. 

Középmeleg sütőben először fólia alatt sütöm, majd kb. 20 perc múlva leveszem a fóliát, és további 20 percig sütöm.

Párolt rizzsel, esetleg burgonyakrokettel tálalom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Emma küldte. Köszönjük!