Tepsis hús gombás raguval
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell szeletben
- 50 dkg gomba
- 1 szál póréhagyma
- mustár
- fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- libazsír
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázott, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel, összeforralom.
A szelet húsok egyik oldalát megkenem mustárral, a másikat fokhagymával, és a zsírral kikent tepsi aljára teszem, enyhén sózom. A gombás raguval befedem, meglocsolom a borral is.
Középmeleg sütőben először fólia alatt sütöm, majd kb. 20 perc múlva leveszem a fóliát, és további 20 percig sütöm.
Párolt rizzsel, esetleg burgonyakrokettel tálalom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Emma küldte. Köszönjük!