Temesvári sertésborda kuktában

2015.09.19 19:22
Ágicámdrágám Ágicámdrágám receptje
 
 
 

Temesvári sertésborda kuktában

hozzávalók / 4 adag

 

elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
  2. A kuktában a szalonnát kiolvasztjuk, és megdinszteljük a hagymát, kevés paprikával megszórjuk, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldbabot. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 5 percig főzzük.
  3. A zöldpaprikát és a paradicsomot  rátesszük a zöldbabra, és összekeverjük. Tetejére kerülnek a hússzeletek.
  4. Lezárjuk a kuktát, és a sípolástól számítva 10 percig főzzük.
  5. A hússzeleteket kivesszük, és tányérban alufólia alatt melegen tartjuk.
  6. A kuktában a zöldbabot a tejföllel behabarjuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és fedő nélkül egyszer átforraljuk