Temesvári sertésborda kuktában
2015.09.19 19:22
Ágicámdrágám receptje
hozzávalók / 4 adag
- 80 dkg sertés rövidkaraj
- 80 dkg zöldbab
- 2 nagy db vöröshagyma
- 4 közepes db tv paprika
- 4 közepes db paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 ek mangalica zsír (tetszés szerint)
- bors ízlés szerint
elkészítés
- A húst kissé kiverjük sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
- A kuktában a szalonnát kiolvasztjuk, és megdinszteljük a hagymát, kevés paprikával megszórjuk, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldbabot. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 5 percig főzzük.
- A zöldpaprikát és a paradicsomot rátesszük a zöldbabra, és összekeverjük. Tetejére kerülnek a hússzeletek.
- Lezárjuk a kuktát, és a sípolástól számítva 10 percig főzzük.
- A hússzeleteket kivesszük, és tányérban alufólia alatt melegen tartjuk.
- A kuktában a zöldbabot a tejföllel behabarjuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és fedő nélkül egyszer átforraljuk