Tejszínes sárgaborsó főzelék

2015.09.17 22:11
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 2 dl fözőtejszin (20%-os)

Elkészítése:

A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.

A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat. Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni.

Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.
Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.

Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat, vagy csak tükörtojást.