Tejszínes kukoricaleves sajtgombóccal

2015.08.10 17:16

Tejszínes kukoricaleves sajtgombóccal

Hozzávalók:
2 doboz konzervkukorica
2 fej vöröshagyma
4 dl tejszín
bors

olaj 

A gombóchoz
4 evőkanál liszt
4 tojás
20 dkg reszelt sajt

bors

Elkészítés
Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk. Nem kell sokáig főzni, ezután beleöntjük a tejszínt, és egyet forralunk még rajta. Végül botmixerrel pépesítjük a levest.

A sajtgombócok elkészítése:
A tojásokat egy tálba feltörjük, ízesítjük sóval, borssal, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot. A masszából kis gombócokat készítünk, és forrásban lévő bő vízben pár perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat!