Tejszínes, fokhagymás csirke recept

2015.08.17 06:16

 

2015.08.12 01:40

Hozzávalók 4 főre: 


Hús:

  • 40 dkg csirkemell filé szeletelve
  • 1 kávéskanál só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 1 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl  főzőtejszin

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olvasztott vaj
  •  
  • Elkészítés

    A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült visszatesszük a lábasba és aláöntünk kb 1 dl vizet, a fokhagymával elkevert tejszínt és készre főzzük.

    A burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk és sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben összemelegítjük.

    A húst a körettel tálaljuk.