Tejfölös spenótleves

2015.09.22 08:31
 
Hozzávalók
30 dkg spenót
30 dkg újkrumpli
1 szál új foghagyma szára
bors
kb. 2 dl tejföl
1 púpos ek liszt
olaj
1-2 dkg vaj
(tettem bele 1 szál friss csalánt, az íze semleges, a beltartalma meg jól jön mindannyiunknak)
 
tálaláshoz
tejföl
pirítós
 
A spenótot megmostam, a fokhagyma szárát felkarikáztam, 
a krumplit tisztítottam és lereszeltem, a tökgyalun.
A fazékba kevéske olajat öntöttem, rádobtam a fokhagymát és a reszelt krumplit, 
kevertem amíg sercegve illatossá vált, kezdett lepirulni.
Ekkor rákerült a spenót, még így is összekevertem,
 majd felöntöttem előbb fél, majd amikor felforrt, még kb. 1,5 liter vízzel.
Hagytam, hogy újra felforrjon, majd a krumplin teszteltem kész van-e.
Ez komolyan pár perc :)
Közben amíg felforrt, a lisztet elkevertem a tejföllel, 
majd kevés forró levest kevertem hozzá, majd az egészet belecsorgattam a levesbe.
Közben a  levest folyamatosan kevergettem, még kissé besűrűsödött.