Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel

2015.09.19 19:19
Németi Olga Németi Olga receptje
 
 
 

Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel

hozzávalók / 5 adag

 

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

elkészítés

  1. A vöröhagymákat megtisztítjuk, olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. A húst előkészítjük, hosszúkás csíkokra vágjuk, és a megpirult hagymára tesszük, fehéredésig pirítjuk.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy fél erőleves kockával. Én kuktában készítettem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, és ráteszem a kuktafedőt. Mikor sziszegni kezd, akkor lejjebb vesszük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és a tejföllel. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A burgonyás réteshez a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  5. Közben a vöröshagymát és a zöldhagymát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Mikor megpirult, hozzányomjuk a fokhagymát, és lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. A főtt krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, összekeverjük a megpirult hozzávalókkal, belekeverjük a 2 előre felvert tojást. Ízesítjük borssal, ha kell sózzuk, és késhegynyi szerecsendiót is teszünk bele.
  7. A leveles tésztát kettévágjuk (én 500 g-osat használok), és kinyújtjuk késfoknyi vastagságúra. Ráterítjük az ízesített burgonyapürét, feltekerjük, megkenjük tojással a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre, míg a teteje megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses