Hozzávalók 6 főre |
» 50 dkg csirkezuza |
» 2 db közepes fehérrépa |
» 4 db közepes sárgarépa |
» fél karalábé |
» 1 kis fej vöröshagyma |
» 2 db babérlevél |
» 1,5 citrom |
» 4 db tyukhúsleves kocka |
» 3 dl főzőtejszín |
» 2 púpozott evőkanál liszt |
» 2 kiskanál tárkony |
» olaj |
» 2 dl tejföl |
» só
Elkészítés:
|
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, bőven van időnk megtisztítani és karikára vágni a zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasban kevés olajon dinszteljük is meg őket. Ha zúzánk már félig puha (erre minimum 1 órát kell várni), adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket és a tárkonyt.
A szokott módon habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, és ha a zöldségek már majdnem megfőttek, könyörtelenül behabarjuk vele a levest. Pótoljuk az elpárolgott vizet, s ezután még körülbelül 10 percig főzzük a levest. Ízesíthetjük még, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.
Tálaljuk forrón, és legyen az asztalon egy kis frissen facsart citromlé is, ha még pikánsabbá akarjuk tenni ezt a nagyon finom és laktató ételt |
|
|
|