Tárkonyos zuzaragu leves

2015.08.17 12:20
 
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg csirkezuza
» 2 db közepes fehérrépa
» 4 db közepes sárgarépa
» fél karalábé
» 1 kis fej vöröshagyma
» 2 db babérlevél
» 1,5 citrom
» 4 db tyukhúsleves kocka
» 3 dl főzőtejszín
» 2 púpozott evőkanál liszt
» 2 kiskanál tárkony
» olaj
» 2 dl tejföl
» só

Elkészítés:
 

Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket. 

Míg leveskénk fődögél, bőven van időnk megtisztítani és karikára vágni a zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasban kevés olajon dinszteljük is meg őket. Ha zúzánk már félig puha (erre minimum 1 órát kell várni), adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket és a tárkonyt. 

A szokott módon habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, és ha a zöldségek már majdnem megfőttek, könyörtelenül behabarjuk vele a levest. Pótoljuk az elpárolgott vizet, s ezután még körülbelül 10 percig főzzük a levest. Ízesíthetjük még, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.

Tálaljuk forrón, és legyen az asztalon egy kis frissen facsart citromlé is, ha még pikánsabbá akarjuk tenni ezt a nagyon finom és laktató ételt