Tárkonyos zöldbabfőzelék kuktában

2015.09.22 08:01
Friss tárkonyos zöldbabfőzelék
 
 
Hozzávalók
50 dkg zöldbab ami sárga és most fagyasztott
2 szem krumpli
5 ek olaj
5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
tengerisó
bors
szárított fűszerkeverék ( bio )
pár szál friss tárkony
1 tk csípős francia mustár
1 dl tejszín
3 dl házitej
2 dl víz
 
A krumplit megtisztítottam és kockákra vágtam, a fokhagymát szintén tisztítottam és hasábokra metéltem. A babot átnéztem.
A kuktába öntöttem az olajat, rádobtam a fokhagymát, vártam amíg felszisszen, akkor hozzáadtam a krumplit és a zöldbabot. Megszórtam sóval és a szárított fűszerekkel, majd ráöntöttem a vizet, megkevertem, rátettem a fedőt és 10 perc alatt puhára pároltam. Amikor a fedő engedte magát levenni, rászórtam a lisztet és ráöntöttem a tejszínt, kevertem és amikor elkezdett sűrűsödni, hozzáadagoltam a házi tejet. Összefőztem pár perc alatt. Elzártam a tüzet és belekevertem a mustárt, tekertem rá borsot. A friss tárkonyt összeaprítottam és beleszórtam. Összekevertem. Tálalásig rátettem a fedőt, hogy az ízek összeérjenek.
 
Lehetséges, hogy ízléstől függően több vagy kevesebb fűszert kíván illetve lehet több vagy kevesebb tejet.