Kezdőlap - Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
2015.08.17 12:27
Hozzávalók 3 főre |
» fél fej vöröshagyma |
» 25 dkg sárgarépa |
» 25 dkg gyökér |
» 40 dkg sertéscomb vagy csirkemell |
» 1 teáskanál só |
» csipet színes durvára őrölt bors, |
» 1 teáskanál majoránna |
» 2 evőkanál liszt |
» 1 csokor apróra vágott tárkony. |
» Túrógaluskához: |
» 10 dkg tehéntúró |
» 1 db tojás |
» 2 evőkanál liszt |
» csipet só |
» 3 teáskanálnyi apróra vágott kapor |
» 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
|
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst vagy csirkemellet. Ezeket félig puhára pároljuk. Csirkemellel hamarabb készen van! Sóval,színes durvára őrölt borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
Elkészítjük a túrógombócokat: 10 dkg áttört tehéntúrót, 1 tojással, kb. 2 evőkanál liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával (kb. 2 evőkanál), hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük. |
|
|