Tárkonyos raguleves

2015.09.19 19:08

Apci (Jani Konyhálya) receptje:

hozzávalók / 4 adag

 

A leveshez

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 1 ek (csapott) kacsazsír
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0.5 dl víz (szükség szerint)
  • ízlés szerint

 

elkészítés

  1. Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselyemzöldet, a húst és a zöldségeket vágjuk kockákra.
  2. A hagymát, a petrezselyemzöldet és a húst pirítsuk meg, fűszerezzük (figyelem a majorannát és a tárkonyt csak akkor adjuk hozzá, ha már majdnem elkészült), és öntsük fel vízzel.
  3. Ha már a hús majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket, fokhagymát  is. Főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
  4. Amíg a levesünk fől, készítsük el a galuskát. A tojást és az olajat a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a lisztet, annyi vizet, hogy sűrűbb massza legyen.
  5. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is, adjuk hozzá a tejszínt folyamatos keverés mellett, majd szaggassuk bele a galuskát. Végül a fűszerezzük a majorannával, tárkonnyal, és forraljuk össze. Ha a galuskák megdagadtak, és feljöttek a leves tetejére, kész a levesünk. Jó étvágyat!