pulykamell,tárkony,kakukkfű,száraz pezsgő,
60 dkg pulykamellet felszeletelünk sózzuk, borsozzuk és minden szeletet főtt füstölt bacon szalonnába tekerünk, fogvájóval megtűzzük.
Serpenyőben kevés olajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékban egy fej apróra vágott
vöröshagymát megpirítunk, meghintjük 2 kk. tárkonnyal és 1 kk. kakukkfűvel. Átkeverjük és felöntjük 2,5 dl száraz pezsgővel és 1 dl tejjel.
Vissza tesszük a pulyka szeleteket és fedő alatt közepes lángon a húst puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük hústálra és melegen tartjuk. A visszamaradt szafthoz 3 dl főzőtejszínnel kikevert 1 ek. étkezési keményítőt adunk és mártássá sűrítjük.
A mártást külön edényben tesszük az asztalra.
Fokhagymás tejszínes burgonyapüré körettel kínáljuk.