Tarja agyagedényben
2015.08.14 14:56
hozzávalók / 4 adag
- 60 dkg sertéstarja
- 400 g. daraboltparadicsom konzerv
- 50 dkg gomba
- 30 dkg sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db. vöröshagyma felkarikázva
- 2 tk kakukkfű (szárított)
- 2 tk rozmaring
- 2 tk zsálya
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál kechup
- 25 dkg sajt
- örölt bors izlés szerint
elkészítés
- A tálat 20 percre beáztatjuk.
- A sonkák felét az edény aljába helyezzük.
- A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával bekenjük és a sonkákra fektetjük.
- Elteritjük rajta a vöröshagymát
- A gombát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, és a húsra halmozzuk.
- Ráöntjük a paradicsom konzervet és a maradék sonkával befedjük.
- A tejfölt a ketchuppal, a fűszerekkel és a sajttal elkeverjük, majd az egész tetejére kenjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokoin kb. 60 percig sütjük.
- Jó étvágyat!