Tarhonyaleves
Hozzávalók:
20dkg közepes nagyságú tarhonya, 2-3 közepes nagyságú krumpli, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, 1 evőkanál zsír, 1 kicsi répa, 1 kicsi gyöké, 1 gerezd lereszelt fokhagyma, 1 db. paradicsom, petrezselyem zöld,1 db. babérlevél.
Elkészítés:
A tarhonyát a zsírban aranysárgára megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, a felkockázott krumplit, babérlevelet, felkockázott paradicsomot, egész borsot és a nagyon apróra vágott zöldséget, fokhagymát. Rövid ideig dinszteljük, megsózzuk, majd felengedjük vízzel. Addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. Vigyázzunk, hogy a tarhonya ne följön túl, mert akkor mászkos lesz.
Tipp: zsír helyett piríthatunk füstölt szalonnát, és abban pirítjuk a tarhonyát, a zöldséget elhagyhatjuk, de együtt finomabb.