Tárcsán sült húsok és zöldségek

2015.08.17 15:03

hozzávalók / 4 adag

 

A húsokhoz

A zöldségekhez

elkészítés

  1. Előző nap: A sertéstarját megpaskoljuk, egy tálba tesszük a karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és ráöntjük a sört... Mehet a hűtőbe.
  2. A húst sütés előtt 3 órával kivesszük a hűtőből, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.
  3. A nyúlcombokat mézes-mustáros pácba tesszük, és ráöntjük a fehérbort. Szintén ahűtőbe kerül a keresztbe bevagdosott debrecenivel együtt.
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből.
  5. Másnap, ha szép az idő fogjuk a tárcsánkat (ami előző életében a földet művelte, és kis átalakítással lett a szabadtéri bulik aktív résztvevője), beletesszük a zsiradékokat és alágyújtunk (tüzelhetünk fával vagy PB palackról gázrózsával). Amikor a zsír felforrósodik, mintha serpenyőben sütnénk, akkor mehet bele a megtisztított, hasábokra vágott, lecsepegtetett burgonya. 
  6. A zöldségeket alaposan megmossuk, csepegtetjük, konyharuhán szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük grill fűszerkeverékkel. 
  7. A felszeletelt szalonnát a tárcsa szélére körberakjuk, így a belőle kiolvadt zsír majd a húsra folyik. A tarjaszeleteket belemártogatjuk a forró zsírba, és kihúzzuk a tárcsa oldalára, így teszünk a nyúlcombokkal és a debrecenivel is. Időnként mártogatunk, fordítunk. Lassan, türelmesen sütjük készre, nehogy a húsok megégjenek, vagy ne süljenek át. 
  8. A zöldségdarabokat fűszeres olajjal megkenjük, és a tárcsa szélére tesszük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért többször megforgatjuk. Néha olajos ecsettel kenegetjük.  
  9. A burgonyát ha megsült kiszedjük, és nyerssel pótoljuk, vigyázva, nehogy ránk fröccsenjen a forró zsír!!! A sült krumplira fűszersót szórunk és lefedjük