Tárcsán grillezett csirkecomb és tarja recept

2015.08.17 15:01

hozzávalók / 6 adag

 

 

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk a forgónál, és kicsontozzuk. A tarját megmossuk, szárazra törölgetjük. A húsokat sem klopfolni, sem sózni nem kell!
  2. Egy nagy tálba (lehetőleg jénai) beleszórjuk az egész zacskó grill fűszersót, 2 evőkanál mustárt, kevés olajjal alaposan kikeverjük, majd felöntjük a maradék olajjal, és ismét alaposan átkeverjük.
  3. Beletesszük a húsokat, és minden 2. sor után megforgatjuk úgy, hogy az alsó sor felülre kerüljön, hogy a mustáros páclé mindenhol befedje a húsokat.
  4. Egy éjszakára vagy egy napra lefedve a hűtőbe tesszük érni. Feltétlenül le kell takarni, mert elég erős, intenzív illata lesz.
  5. Másnap megpucoljuk egészbe hagyva a gombát, átmossuk, de nem hagyjuk benne a vízbe.
  6. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszú, vékony csíkokra vágjuk (mirelit formájúra).
  7. A hűtőből elővesszük a bepácolt husit, és jól átforgatjuk.
  8. A párunkkal a bogrács helyen tűzet csináltatunk, és ráhelyeztetjük a tárcsát.:)
  9. A tárcsát nem kell megolajozni, csak felforrósítani (mintha wokban sűtnénk). Arra figyeljünk oda, hogy a tűz a tárcsát körbe mindenhol érje, ne csak a közepe melegedjen, míg a húst sütjük.
  10. Vizet a tárcsa peremére ráfröcskölve ellenőrizzük, hogy elég forró. Ha igen, ráhelyezzük körbe az első szelet húsokat.
  11. Mire körberakjuk, az első szeleteket húslapáttal mozgassuk meg, a középre lefolyó olajba belemártva húzzuk vissza a helyére. Ezt néhányszor ismételjük meg. Ha már pirosas barna színe lesz, fordítsuk meg, és süssük meg mártogatva.
  12. Az összes húst így megsütjük. Körönként kb. 10 perc. Szedjük ki egy hosszúkás tálba szépen elrendezve.
  13. Az utolsó sor húsnál a tálban lévő olajat a tárcsa közepére öntjük, és a megpucolt gombát beleszórjuk. Időnként megkeverve megsütjük.
  14. Ha megsült a gombánk, kiszedjük, a hús mellé tesszük.
  15. A gomba helyére beleszórjuk a hosszúkásra és vékonyra szeletelt burgonyát. Időnként megkeverve megsütjük. Majd ezt is a tálra szedjük.