Tányérhús tormás almamártással
2015.08.30 11:53
4 személyre
50 dkg | szaftos marhafartő |
30 dkg | burgonya |
1 fej | vöröshagyma |
2 db | sárgarépa |
1 db | petrezselyemgyökér |
1 db | kisebb zellergumó |
2-3 gerezd | fokhagyma |
1 db | zöldalma |
1 db | citrom |
5 dkg | reszelt ecetes torma |
1 db | tojás |
1 dl | tejföl |
mustár | |
porcukor | |
só | |
őrölt bors | |
egés | bors Elkészitése, 30 perc:
Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk. Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés mustárral, majd olajat lassan hozzácsurgatva majonézt keverünk. Adunk hozzá 1 dl tejfölt, porcukrot, kevés citromlevet, és belekeverünk 5 dkg ecetes tormát. Sózzuk, borsozzuk. 1 almát vékony csíkokra vágunk, és beleforgatjuk a tormás mártásba.
A 30 dkg héjában megfőzött burgonyát felkarikázzuk, és a finomra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt vajban megpirítjuk.
Tálaláskor a szeletelt hús mellé tesszük a burgonyát, és a főtt darabolt, kissé megpirított zöldségeket. A mártással fogyasztjuk.ése, 30 perc: |