Tányérhús tormás almamártással

2015.08.30 11:53
4 személyre
50 dkg szaftos marhafartő
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldalma
1 db citrom
5 dkg reszelt ecetes torma
1 db tojás
1 dl tejföl
  mustár
  porcukor
 
  őrölt bors
egés bors

Elkészitése, 30 perc:

  • undefined

Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk. 

Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés mustárral, majd olajat lassan hozzácsurgatva majonézt keverünk. Adunk hozzá 1 dl tejfölt, porcukrot, kevés citromlevet, és belekeverünk 5 dkg ecetes tormát. Sózzuk, borsozzuk. 1 almát vékony csíkokra vágunk, és beleforgatjuk a tormás mártásba.

A 30 dkg héjában megfőzött burgonyát felkarikázzuk, és a finomra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt vajban megpirítjuk. 
Tálaláskor a szeletelt hús mellé tesszük a burgonyát, és a főtt darabolt, kissé megpirított zöldségeket. A mártással fogyasztjuk.ése, 30 perc: