Tagliatelle (olasz szélesmetélt)
Hozzávalók
40 dkg tagliatelle/szélesmetélt tészta
30 dkg paradicsom
30 dkg mozzarella sajt
30 dkg sonka
2 evőkanál paradicsompüré
10 dkg reszelt parmezán
só
néhány gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
bazsalikom
Elkészítés
Főzd ki a tésztát sós vízben, közben a sonkát és a paradicsomot vágd kockákra. Forrósítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát és a sonkát, majd egy kis pirítás után a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Párold egy jó negyedórán át, míg mártás jelleget nem kap. Ha kész, keverd össze a kifőtt tésztával, tetejére szórj mozzarella kockákat és reszelt parmezánt. Ha gondolod, told be az egészet az előmelegített sütőbe egy 15 percre, de nem muszáj.