Sztrapacska

2015.09.04 19:35

undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
50 dkg burgonya 1 780 425 13 1 92 60
20 dkg finomliszt 2 880 688 27 2 141 26
1 db tojás 286 68 5 5 0 40
2 dkg vaj 605 145 0 16 0 42
25 dkg Juhtúró 2 868 685 37 56 7 450
15 dkg füstölt szalonna 4 388 1 049 6 114 0 270
1 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 1
Összesen: 12 807 3 060 88 194 240 889

Elkészítés

A burgonyát nyersen lereszeljük, és összedolgozzuk a tojással, sóval, és annyi liszttel, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.A burgonyás masszából lobogó sós vízbe galuskákat szaggatunk. Kifőzzük és lecsepegtetjük. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, és rétegenként az összemorzsolt túróval meghintjük.A tetejére is túró kerül. Pár percre a sütőbe tesszük. A tetejére ropogósra sült pörcöt teszünk, és a zsírjával locsolgatjuk.