Sztrapacska
2015.09.04 19:35
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
50 dkg burgonya | 1 780 | 425 | 13 | 1 | 92 | 60 |
20 dkg finomliszt | 2 880 | 688 | 27 | 2 | 141 | 26 |
1 db tojás | 286 | 68 | 5 | 5 | 0 | 40 |
2 dkg vaj | 605 | 145 | 0 | 16 | 0 | 42 |
25 dkg Juhtúró | 2 868 | 685 | 37 | 56 | 7 | 450 |
15 dkg füstölt szalonna | 4 388 | 1 049 | 6 | 114 | 0 | 270 |
1 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Összesen: | 12 807 | 3 060 | 88 | 194 | 240 | 889 |
Elkészítés
A burgonyát nyersen lereszeljük, és összedolgozzuk a tojással, sóval, és annyi liszttel, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.A burgonyás masszából lobogó sós vízbe galuskákat szaggatunk. Kifőzzük és lecsepegtetjük. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, és rétegenként az összemorzsolt túróval meghintjük.A tetejére is túró kerül. Pár percre a sütőbe tesszük. A tetejére ropogósra sült pörcöt teszünk, és a zsírjával locsolgatjuk.