Szingapúri tészta

2015.09.22 09:49
 

 

Hozzávalók:

250g rizstészta
4 tojás, felverv
2 teáskanál növényi olaj
1 közepes fej vöröshagyma (150g), durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2cm friss gyömbér (10g), lereszelve
150g kínai káposzta, nagyobb darabokra vágva
200g zsenge, héjas cukorborsó, félbevágva
1 piros kaliforniai paprika (150g), vékonyra szeletelve
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál hoisin szósz
2 evőkanál édes csiliszósz
1 csokor friss koriander
240g babcsíra

 

Elkészítése:

1. A tésztát törjük 10cm-es darabokra, majd tegyük egy nagy tűzálló tálba, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul. Szűrjük le.

2. Hevítsünk fel egy vékonyan kiolajozott vokot, öntsük bele a tojás felét, és süssünk belőle vékony omlettet. Az elkészült omlettet tekerjük fel, majd vágjuk vékony csíkokra. A tojás másik felét is készítsük így el.

3. Melegítsük olajat a vokban, és a hagymát pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, süssük további egy percig. Végül a kínai káposztát, a cukorborsót és a kaliforniai paprikát is hozzákeverve addig süssük, amíg a zöldségek épp hogy megpuhulnak. A végén kerüljön bele a tészta és a tojáscsíkok, a koriander és a babcsíra is. Keverjük össze lazán, és tálalhatjuk is.