Szilvásgombóc

2015.09.22 18:59

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • diónyi zsír
  • 1 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és forró vízben főzzük puhára. Törjük át, majd ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a zsírral, a tojással és egy csipet sóval. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, majd vágjunk belőle nagyjából 5x5 centiméteres lapokat. A szilvát mossuk meg, vegyük ketté, szedjük ki a magját, majd a fél gyümölcsöket tegyük egy-egy kis tésztalap közepére. A gyümölcsökre szórjunk egy kis fahéjjal ízesített cukrot, majd megfogva a lapok sarkait formázzunk gombócokat. Dobjuk őket forró, enyhén sós vízbe. Ha feljöttek a víz felszínére, kivehetjük őket. Pirított zsemlemorzsában hempergessük meg és máris fogyaszthatjuk!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!