Szilvás gombóc

2015.09.04 19:25

undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
1 kg szilva kimagozva 2 380 570 7 5 131 350
80 dkg krumpli 2 946 704 20 2 147 88
2 dkg zsír 753 180 0 20 0 9
20 dkg rétesliszt 700 2 930 25 3 153 38
2 evőkanál étolaj 150 36 0 4 0 16
4 evőkanál zsemlemorzsa 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál porcukor 33 8 0 0 2 1
1 csipet só 0 0 0 0 0 0
Összesen: 6 962 4 428 52 34 433 502

Elkészítés

A főtt, áttört krumplit a liszttel, sóval, zsírral összegyúrjuk.Vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre daraboljuk.Mindegyik közepébe egy szem kimagozott szilvát teszünk. ( A szilva közepébe rakhatunk fahéjas porcukrot.)Tenyerünkkel szépen gömbölyítjük a gombócokat, és forró sós vízben kifőzzük. (Akkor főttek meg a gombócok, amikor feljönnek a víz felszínére.) Közben az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, a kifőtt gombócokat beleforgatjuk. Fahéjas porcukorral tálaljuk.