Székelykáposzta kuktában

2015.09.19 18:53

Apci receptje, ala Diófa utca.

 

 

hozzávalók / 3 adag

 

A káposztához

A tálaláshoz

elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük a kolbász karikákkal.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb 2 kk pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük 5 dl vízzel.
  3. Közben a savanyú káposztát alaposan kinyomkodjuk, és átmossuk (én picit fel szoktam vágni, hogy ne legyen annyira hosszú). Ezt is hozzáadjuk a húshoz, teszünk bele 3 babérlevelet, sót, pici köményt, fokhagymát, paradicsomot, borsot, és annyi vizet, hogy szűken ellepje.
  4. A kukta tetejét lezárjuk, nagy lángon addig főzzük, amíg a pöcök ki nem jön, (jelzésig) utána kis lángon még 15 perc.
  5. Ha visszament a pöcök, akkor lehet kinyitni.
  6. Tejföllel ízesítjük.