Szegedi Halpörkölt

2015.09.18 19:51

Hozzávalók

30-60 perc, 4 fő részére

 
4 kg nyurgaponty
1/2 kg keszeg
1/2 kg vöröshagyma
2 db zöldpaprika (az egyik lehet csípős)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg őrölt pirospaprika
  ízlés szerint só

 
  A felaprított vöröshagymát a kockára vágott szalonnával és a zöldpaprikával megdinszteljük, majd a filézett, darabolt keszeget hozzáadjuk, és felengedjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a haldarabok teljesen szétfőnek. Ekkor a filézett és feldarabolt pontyot beletesszük a sűrű lébe, de ha nagyon sűrűnek látjuk az alaplevet, egy kicsi vízzel hígíthatjuk. Őrölt paprikával megszórjuk, és lassú tűzön összefőzzük.